MUNDIJAL U KATARU

NEKADAŠNJI REPREZENTATIVAC SRBIJE PRIZNAO: Nokautirao bih Džaku ili Šaćirija

30. 11. 2022 - 16:33 | Drugi pišu >> Fudbal

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, koji je porijeklom iz Skugrića kod Modriče, a igrao je i za mladu reprezentaciju Švicarske, najavio je duel između Srbije i Švicarske (petak - 20 sati).

- U Srbiji vjeruju da ćemo proći grupu, rekao je Kuzmanović za švicarske medije i dodao:

- Na kraju krajeva, imamo jako dobru ekipu, istakao je Kuzmanović, koji se potom okrenuo onoj poznatoj utakmici sa Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, u kojoj je Švicarska pobijedila Srbiju 2:1.

Tu su pobjedu posebno su obilježili Džaka (Granit Xhaka) i Šaćiri (Xherdan Shaqiri), švicarski reprezentativci albanskih korijena. Obojica su golova proslavili pokazujući dvoglavog orla.

- Te su geste bile sramotne. Morate razdvojiti sport i politiku, a oni to nisu napravili. Da i dalje igram za Srbiju, nokautirao bih Džaku ili Šaćirija. Te 2018. sto provokacija prvo je došlo od Švicaraca. Pokazivanje dvoglavog orla nije došlo kao plod emocija, već je bilo planirano. Događaji u Rusiji ne smiju se zaboraviti. Ako provociraš, moraš biti spreman da će se stvari na terenu zakuhati. Postoji lijepa izreka: ‘Uvijek se srećeš dvaput u životu‘".

Zbog toga Kuzmanović ne odbacuje mogućnost malo grublje igre Srbije.

- Da sam ja i dalje igrač, sigurno bih igrao tako. Nadam se da će ostati mirni, ali svi igrači će biti pripremljeni kako treba. Bit će to nevjerojatno emotivna i sjajna utakmica. Mislim da je momci koji su igrali 2018. neće shvatiti olako. Nešto su zapamtili - zaključio je Kuzmanović.