Khamzat Chimaev protiv zvijeri pokazao da je još veća zvijer: Izazvao ga je na treningu, ali postao je igračka VIDEO

20. 01. 2023 - 16:41 | Borba

Khamzat Chimaev trenutno važi za jednog od najboljih UFC boraca, a čečenska mašina djeluje nepobjedivo u oktagonu te se poigrava s rivalima bez obzira na njihovu veličinu.

Khamzat Chimaev je lagano riješio svih 12 borbi u profesionalnoj MMA karijeri. Izuzev Gilberta Burnsa niko mu nije pružio preveliki otpor jer jednostavno je suviše dominantan.

Čak je i na treningu 'Borz' nerješiva enigma za mnoge. UFC-ov borac Neil Magny otkriva kako ga je Khamzat doslovno pojeo na sparingu.

"Imali smo priliku trenirati skupa u New Yorku i ovaj momak je zaista prava stvar", rekao je Magny za MMA Hour i dodaje:

"Otišao sam njemu govoreći: 'Evo malog slatkog vuka s kojim mogu trenirati jiu-jitsu'. Ubrzo su stvari postale ozbiljne. Kako je vrijeme prolazilo shvatio sam gdje sam se našao i da je preveliki zalogaj", poručio je Magny.

Ne bi tu bilo ništa čudno da Magny nije prekaljeni MMA borac s visinom od 191 centimetara i koji iza sebe ima 36 borbi i omjer od 27-9.

Međutim, nije mu previše pomogao ni smeđi poraz u brazilskoj jiu-jitsi. Khamzat se doslovno poigravao s njim i potpuno ga je deklasirao.

Ovo je samo jedan dokaz kakav borac je Čečen sa švedskim pasošem i da nije nikakvo čudo što mnogi odbijaju da se bore protiv njega.

Chimaev je nemilosrdan borac s perfektnim skorom. Od 12 pobjeda šest ih je dobio nokautom, pet submissionom i samo jedan meč išao je na odluku.

Ne zna se kada će se sjajni borac ponovo boriti. UFC ima ogorman problem da mu nađe pravog protivnika, a jedini koji se nudi je ponovo Gilbert Burns.

 

Sportsport.ba