SP U RUKOMETU

SRBIJA BRUJI O ISPADU SELEKTORA HRVATSKE: U naslovima dominira jedna jedina riječ

24. 01. 2023 - 10:33 | Ostali sportovi

Hrvatska rukometna reprezentacija je u posljednjem kolu drugog kruga na Svjetskom prvenstvu u Malmou svladala Bahrein 43:32, ali SP je okončala na tek devetom mjestu. To je neuspjeh jer je cilj bilo četvrtfinale, koje donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre 2024., no Hrvatska će u tim kvalifikacijama, ne bude li iznenađenja, završiti i s devetog mjesta. 

Srca, trolanje i otvaranje usta
Selektor Hrvoje Horvat je nakon utakmice dao jako čudan intervju. Prvo je dolaskom pred kameru gestikulacijom pokazivao srce, a na pitanje hoće li nakon novog neuspjeha (prošle godine je bio tek osmi na EP-u) dati otkaz, reagirao je tako da je 15-sekundi samo otvarao usta ne ispuštajući glas. Novinarka mu je na to rekla da ga ništa nije čula, a Horvat je odgovorio: "Šta je bilo, greška neka? Odgovorio sam", rekao je nakon 15-ak sekundi trolanja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BIZARNI INTERVJU

Srbi ponavljaju pišući o Horvatu: "Bizarno"
Horvatov performans izazvao je veliku pažnju srpskih medija. Telegraf piše: "Bizaran intervju izbornika Hrvatske: Horvat slao srca, glumio da govori, zavitlavao novinarku. Razgovor je počeo slanjem srca u kameru. Potom, nastavio je sa bizarnim ponašanjem."

B92 također ima tekst o Horvatu: "Hrvatski izbornik imao šou pred kamerama. Otvarao je usta umjesto odgovora. Dao je bizaran intervju za hrvatski RTL koji je započeo slanjem srca u kameru. Na pitanje da li ima podršku Hrvatskog rukometnog saveza samo je otvarao usta, kao i na pitanje je li ovaj rezultat neuspjeh za Hrvatsku."

"Sramota! Selektor Hrvatske se tako ne ponaša"
Mondo pod naslovom "Sramota! Izbornik Hrvatske se ovako ne ponaša: Pravio cirkus, razbjesnio legende" piše: "Hrvoje Horvat ponio se krajnje neočekivano poslije pobjede protiv Bahreina na oproštaju reprezentacije od SP-a. On je prišao novinarki RTL-a i u odgovoru na njeno pitanje samo otvarao usta, a nije naglas izgovarao riječi. "Ništa vas nisam čula", rekla mu je ona nakon što je izbornik napravio performans na pitanje o svom ostanku.

Horvat je uz takvu reakciju iznenadio mnoge i kad je slao srca u kameru i tako na više načina izbjegavao reći ostaje li i ima li podršku HRS-a. Tamošnje rukometne legende osudile su ponašanje izbornika: 'Ovo je sramota, ovo nikad nisam doživio. Možemo pričati o igračima, utakmici, ali ovo je nepoštovanje. Cveba Horvat, vrime je - tako mi kažemo u Splitu. I svi oni koji su ga ovdje doveli. Ovakvo ponašanje... Za mene je to nedopustivo', rekao je Petar Metličić."