IDE CRISTIJANOVIM STOPAMA?

BUUUUUUUUUUUUUM, ERUPTIRALO JE! Messi spreman ŠOKIRATI sve, avantura u Parizu je GOTOVA?!

24. 01. 2023 - 15:10 | Fudbal >> Transferi

Lionel Messi nema namjere produžiti ugovor s Paris Saint-Germainom, piše Forbes navodeći iznenađujuću odluku Argentinca za kojeg se ranije pisalo da je sretan u Parizu i da će produžiti vjernost klubu u koji je stigao 2021. godine iz Barcelone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Forbes se u svom tekstu poziva na Gerarda Romera, novinara koji je na glasu kao jedan od najboljih poznavatelja transfera u Barceloni. Nedavno se pisalo da je Messi dobio ponudu da, poput Cristiana Ronalda, napravi transfer u Saudijsku Arabiju.

I dok je njegov najveći rival u Al Nassru pod ugovorom kakav dosad nije viđen, Messi bi dolaskom u istu zemlju postao rekorder po zaradi. Mundo Deportivo je pisao da mu Al Hilal nudi 320 miliona eura po sezoni u trogodišnjem ugovoru. Bilo bi to, prema nekim izvorima, oko 130 miliona eura godišnje više od onog što dobiva Portugalac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

PSG želi da se Messi umirovi noseći njegov dres i spreman je i može to platiti, no vjerovatno nije spreman ići daleko kao Al Hilal. Messijeva prva godina u PSG-u donijela je klubu oko 700 miliona eura. Argentinska zvijezda je za PSG odigrala zasad 55 utakmica. Zabio je 24 i asistirao za 29 golova.