POD SVAKU CIJENU ŽELI NJEGA! Rice odbio sve ponude zbog jednog od najdisciplinovanijih i najboljih trenera Evrope

24. 01. 2023 - 17:40 | Drugi pišu

Engleski reprezentativac Declan Rice odavno je na izlaznim vratima West Hama, barem ako je suditi po pisanju ostrvskih i brojnih drugih medija.

Rice se dovodio u vezu sa dosta klubova, a najviše sa onima iz engleske Premier lige u kojoj će, prema svemu sudeći, nastaviti svoju karijeru.24-godišnjak navodno uopšte nema namjeru razmatrati druge ponude te isključivo želi igrati pod trenerskom palicom jednog od najboljih trenera Evrope, barem u ovom trenutku.

Kako saznaje poznati The Guardian, Rice “obožava” rad fenomenalnog Mikela Artete u Arsenalu, pa bi volio i dalje ostati u Londonu, ali u onom crvenom dijelu grada i na Emiratima.

Intereosovanje je obostrano. ‘Topnici’ nogometaša ‘Čekićara’ vide kao odličnu zamjenu za Mykhaila Mudryka koji im je “umakao” u ovom transfer roku te prešao u redove gradskog rivala Chelseaja.

Ovaj transfer planira se realizovati na ljeto i trebao bi dostići cifru od 85 milijuna funti, a čitav posao upravo je “aminovao” trener Arsenala koji je oduševljen Riceom, prenosi Sportam.info