Svjetski prvak zove i uzalud moli: Najplaćeniji igrač otjeran, ne daju mu ni da pokupi stvari

25. 01. 2023 - 08:07 | Drugi pišu >> Fudbal

Evropu je napustio u najboljim fudbalskim godinama i to kao prvak svijeta. Otišao je za novcem kao slobodan igrač, međutim ono što je trebalo biti sretna avantura završena je na dramatičan način.

Ispisano je bizarno novo poglavlje u sapunici Florian Thauvin-Tigres, a prvak svijeta sa Francuskom iz Rusije se maksimalno brine da ne prekrši ugovor s meksičkim klubom koji više ne vrijedi.

Francuski ofanzivac je danas sa svojim advokatom stigao u Tigresov trening kamp Cedeco prije jutarnjeg treninga u utorak i ulaz mu je bio zabranjen.

Thauvin se nadao da će moći uzeti opremu, a da stvar bude gora meksički klub se pobrinuo da ovaj 29-godišnjak "poljubi kapiju".

Bivši igrač Marseillea i Newcastle Uniteda smatra da je ugovor raskinut na nelegalan način i otišao je u kamp kako bi nastavio obavljati svoje aktivnosti.

Ipak, dan nakon što je Tigres potvrdio raskid ugovora za njega je došao još bolniji udarac jer su mu vrata zalupljena pred nosom.

Izvor pogledajte OVDJE.

Saga o Thauvinu podsjeća na one bivših igrača Tigresa Francisca Fonsece i Sebastiana Gonzaleza, pa čak i nekih trenera uključujući Nestora Peékermana i Ricarda Ferrettija, koji se mogao vidjeti u trening kampu kako finalizira svoj odlazak iz kluba iako ga je Miguel Herrera već bio naslijedio.

Thauvinov ugovor koji je bio validan još tri godine je raskinut kako bi Tigres mogao osloboditi prostor za registraciju još jednog stranog igrača, Nicolasa Ibaneze, argentinskog napadača koji se pridružio klubu iz Pachuce.

Inače, Thauvin je sa platom od 6 miliona dolara bio najplaćeniji igrač meksičke Lige MX, a do sada je za ovaj klub skupio 38 nastupa te postigao osam golova.

Odmah se počelo špekulisati da bi se Thauvin mogao vratiti u Marseille, ali on se još uvijek nije oglasio u cijelom slučaju u Meksiku.

 


Sportsport.ba