Spektakularan ugovor čeka Bradyja, više će zaraditi sjedeći nego za cijelu karijeru

02. 02. 2023 - 07:46 | Ostali sportovi

Teško je povjerovati, ali Tom Brady će zaraditi više u narednih deset godina bez igranja nego u svoje 23 sezone kao quarterback u NFL-u.

Legendarni Brady se povukao i 2022. godine, ali se ubrzo predomislio i vratio u akciju s Tampa Bay Buccaneersima, no danas je saopćio da je odluka o završetku NFL karijere konačna.

Ipak, za budućnost ne mora da brine, nakon što je u maju prošle godine potpisao nevjerovatan ugovor sa Fox Sportsom. Brady će biti glavni analitičar NFL-a za ovu sportsku TV stanicu, koja je veliku zvijezdu "vezala" u zamjenu za 375 miliona dolara.

Da bi shvatili "težinu" ove cifre, dovoljno je reći da je bivši bek Buccaneersa kao igrač zaradio oko 350 miliona dolara tokom 23 godine u glavnoj ligi američkog fudbala.

Još nije poznato kada će Brady debitovati pred kamerama, ali nema sumnje da će i van terena biti u centru pažnje.

Njega mnogi smatraju najboljim quarterbackom u historiji NFL-a, a u 23 sezone je sedam puta osvojio Super Bowl. Svoju karijeru je proveo u New England Patriotsima gdje je bio čak 20 godina, a po isteku ugovora je obukao dres Tampa Bay Buccaneersa 2020. godine. Nakon prošle sezone se prvi put povukao, no predomislio se i nastavio igrati.

Ove sezone je postao najstariji quarterback koji je startao u jednoj NFL utakmici, a prvi je igrač u historiji koji je nadmašio granicu od 85.000 jardi u regularnom dijelu sezone, odnosno 100.000 jardi ukupno.

U ovoj sezoni je sa svojim timom došao u doigravanje, ali su ih zaustavili Cowboysi i okončali im sezonu. Nakon toga je i Brady odlučio završiti svoju bogatu karijeru.