Rođeni Sarajlija koji je promijenio prezime dobio otkaz u klubu: Nije se javio od februara

18. 03. 2023 - 16:15 | Košarka

Damir Markota, košarkaš porijeklom iz Sarajeva, je dobio otkaz u klubu Dinamo Zagreb nakon što se nije javio nikome od februara.

Markota, koji je rođen u Sarajevu 1985. godine kao Damir Omerhodžić, je 2005. godine promijenio prezime, a tokom karijere je promijenio 18 klubova.

Igrao je i u NBA ligi, a prije godinu je potpisao za zagrebački Dinamo i pomogao mu da se plasira u hrvatsku prvu ligu.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac je posljednju utakmicu odigrao 29. januara protiv Splita. Potom se povrijedio, a u februaru se samo nekoliko puta pojavio u klupskim prostorijama i od tada mu se gubi svaki trag.

Čelnici Dinama su ga danima bezuspješno pokušavai kontaktirati, ali on im nije odgovarao na pozive, te su mu odlučili uručiti otkaz.

"Košarkaški klub Dinamo Zagreb ovim putem želi javno zahvaliti za sve što je klubu u godinu dana nastupanja za prvu ekipu pridonio Damir Markota. Nažalost, nakon povrede leđa u prvom poluvremenu utakmice sa KK Splitom, Markota više nije našao motiva za daljnju rehabilitaciju i oporavak", saopćili su iz Dinama koji će vjerovatno biti i posljednji klub u Markotinoj bogatoj karijeri.