Zrinjski teškom mukom slomio otpor Igmana i stigao do sedme uzastopne pobjede

18. 03. 2023 - 16:59 | Drugi pišu >> Fudbal

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su Igman rezultatom 2:1 u okviru susreta 23. kola m.tel Premijer lige odigranom u Čitluku. Mostarci su se dodatno učvrstili na vrhu tabele, dok su Konjičani ostali posljednjeplasirani.

Igman je dobro počeo susret i dobro je stajao na terenu, ali formalni domaćini su mogli do gola u 12. minuti. Ilinković je sjajno uposlio Ismajlgecija, ali golman Hamzić ga je osujetio u situaciji jedan na jedan.

Potom je Ćorluka prijetio glavom nakon kornera, a do isteka prvog dijela soldine pokušaje imali su Ivančić i Bilbija.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski je poveo. Hamzić je napravio kardinalnu grešku i poklonio loptu Tičinoviću kojem nije bilo teško da pogodi za 1:0.

Igman je potom zaigrao nešto otvorenije, a do izjednačenja su stigli u 68. minuti. Nakon sjajne kombinacije Ramića i Jakupovića koji je centrirao, na pravom mjestu našao se rezervista Denković i poravnao je na 1:1.

Zatim su po jednu dobru šansu na obje strane propustili su Ramić i Kiš, da bi pet minuta prije kraja nakon sjajnog solo prodora Jukić postigao krasan gol za 2:1 i sedmu uzastopnu ligašku pobjedu Zrinjskog kojeg samo čudo može zaustaviti na putu do nove titule.

Zrinjski će u narednom kolu dočekati Široki Brijeg, dok je Igman domaćin Posušju.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Igman 2:1 (Tičinović 47, Jukić 85' / Denković 68')