SVE JE DALJE Mo Salah se umorio u Liverpoolu, poznato je gdje želi nastaviti karijeru!

18. 03. 2023 - 18:44 | Drugi pišu >> Fudbal

Mohamed Salah već je godinama unazad jedan od najvažnijih igrača Liverpoola, no čini se da bi njegovoj avanturi na Anfieldu ovog ljeta mogao doći kraj.

Kako prenose francuski mediji, Mohamed Salah nakon završetka tekuće sezone želi napustiti ekipu Liverpoola.

Egipatski reprezentativac smatra da je njegov tim postigao puni potencijal, te je spreman da krene u nove izazove.

Prema pomenutim izvorima, Mohamed Salah je već odabrao i narednu destinaciju, a to je španska Primera gdje želi da nastavi karijeru.

Teško je povjerovati da bilo ko osim Real Madrida i Barcelone može da ga plati, pa bismo ga od iduće sezone mogli gledati u jednom od ova dva kluba.

Podsjetimo, nedavno je Salah postao najbolji strijelac Liverpoola svih vremena kada je u pitanju takmičenje u engleskoj Premier ligi.

S dva gola u pobjedi protiv Real Madrida od 7:0 Salah je stigao do brojke od 129 golova i tako prestigao Robbieja Fowlera.

Za ovo dostignuće odnosno 129 golova u Premier ligi Salahu je bilo dovoljno samo 205 utakmica na koliko je nastupio.

Što se tiče njegove želje da napusti Liverpool, jasno je da na to utjecaj itekako imaju predstave tima u toku ove sezone.
Liverpool jednostavno nije na svom nivou, pitanje je da li će iduće sezone igrati Ligu prvaka iz koje su ispali sada vrlo rano, u osmini finala od Real Madrida.

Salahov ugovor ističe na ljeto 2025. godine, a podsjetimo da je u Liverpool stigao 2017. iz Rome. Ranije je još igrao za Chelsea, Fiorentinu, Basel i El Mokawloon. 


Sportsport.ba