Messi je nezadovoljan zbog ovog razloga, odlazak je spreman?!

18. 03. 2023 - 19:48 | Drugi pišu

Lionelu Messiju na kraju sezone ističe ugovor s PSG-om i pitanje je da li će ga produžiti. Sada stižu nove najave da neće.

Otkako je Messi 2021. godine iz Barcelone prešao u PSG spominje se i njegov mogući povratak u Kataloniju, a sada se ponovo uključila ta opcija.

Iako se njegov otac Jorge Messi, koji mu je ujedno i agent, ljuti kada ga pitaju za to, navodno Messijeva je želja da se vrati u klub gdje je bio 21 godinu.

Argentinskoj zvijezdi ugovor sa PSG-om ističe u junu 2023. godine, a trener Christophe Galtier je potvrdio da su pregovori o produženju već u toku.

Krajem 2022. godine Messi je imao dogovor s prvacima Francuske, ali razlog zašto se sada koleba navodno je činjenica da je PSG ponovo eliminisan iz Lige prvaka u osmini finala.

Pod ovim uslovima, Messijev gnjev je sasvim očigledan, a francuski mediji pišu da je stvorena distanca između igrača i kluba i čini se da je Argentinac već odbio ponudu Parižana.

U posljednje vrijeme, Messijev otac, Jorge, češće se sastaje sa predsjednikom Barcelone Joanom Laportom, a trener Xavi prilično često razgovara sa napadačem.

Najveća prepreka je, međutim, finansijski dio. Ako Barcelona želi da ga vrati, na ljeto će morati prodati više igrača kako bi mogla dati Messiju platu. 

Ako se povratak u Barcelonu ne ostvari, Messi bi ipak mogao da izabere Inter Miami, opciju o kojoj se ranije razgovaralo. Tu je od zainteresovanih i Al-Hilal iz Saudijske Arabije.

Podsjetimo, jučer je Messi napustio trening PSG-a nakon čega se priča oko mogućeg rastanka na kraju sezone još više pojačala.

"Leo Messi napustio je trening u četvrtak jer je bio nezadovoljan onim što je Christophe Galtier ponudio. Trener PSG-a pokušao ga je ubijediti da to ne radi, ali Messi je otišao kući", navode francuski mediji.


Sportsport.ba