Ronaldo večeras odbio da izvede penal - razlog će vam zauvijek promijeniti mišljenje o njemu!

18. 03. 2023 - 21:12 | Drugi pišu >> Fudbal

Al Nassr je u Rijadu ugostio Abhu u meču 21. kola saudijske Premier lige, te je slavio sa 2:1.

Teže od očekivanog, nogometaši Al Nassra došli su do nove pobjede. Nije bilo nimalo lako, ali tri boda su tu i to je za njih sada najvažnije.

S obzirom da je rival za titulu, vodeći tim lige Al-Ittihad, danas slavio, Al Nassr nije imao izbora. Na kraju je trijumfovao i lideru se primakao na samo jedan bod.

Gostima je VAR poništio penal u sedmoj minuti, ali ni tehnologija ne pomaže Al Nassru 20-ak minuta kasnije nakon što je Adam smjestio loptu u mrežu za 0:1.

Uvukla se nervoza u redove domaćih, koji su konstantno napadali, stvarali šasne, ali bez prave realizacije.

Kada već nije moglo iz igre, moglo je iz prekida i to zahvaljujući činjenici da u rosteru imaju jednog od najboljih na svijetu - Cristiana Ronalda. U 79. minuti je spektakularno iz slobodnjaka i sa velike udaljenosti zabio za 1:1.

Potom su gosti ostali sa igračem manje jer je Al Sudani dobio drugi žuti karton, da bi u 86. minuti Al Nassr došao i do drugog gola, do potpunog preokreta i pobjede.

Izboren je penal i naravno svi su očekivali da Ronaldo uzme odgovornsot. No, bivši igrač Manchester Uniteda, Juventusa i Real Madrida loptu je dao Talisci, a ovaj zabio za 2:1.

Talisca je ovim golom stigao do broja 14 i sada je na samo gol od Hamdallaha, Marokanca koji nastupa za vodeći Al-Ittihad. Ronaldo je pokazao koliko zapravo nije sebičan i pomogao je Brazilcu da nastavi borbu za titulu najboljeg strijelca prvenstva.

Iako je naknadno došao u ligu, ni Ronaldo nije daleko. On je sada već na devet golova, a ima i dvije asistencije.

 

Sportsport.ba