ĐOKOVIĆ BOGATO NAGRADIO DJEČAKA: U džep mu ubacio 100 eura, mediji u Srbiji otkrili razlog!

30. 03. 2023 - 07:45 | Druga strana sporta

Srbijanski teniser Novak Đoković privukao je pažnju srbijanskih medija i tamošnje javnosti nakon što je jednom dječaku tokom poluvremena utakmice Eurolige ubacio 100 eura u džep dukserice.

Tamošnji mediji su prvobitno bili oduševljeni ovim potezom najboljeg tenisera svijeta i jednog od najvećih bogataša generalno u svijetu sporta, a sada otkrivaju da je Đoković imao i vrlo jak razlog za takav potez i da to nije uradio bez povoda.

Naime, dječaci koji su tražili fotografiju s Đokovićem su u parku u blizini dvorane pronašli bankovnu karticu Đokovića te mu je vratili, a na priloženom videosnimku se može čuti kako im srbijanski teniser u jednom trenutku govori "svaka čast", nakon čega iz džepa vadi novčanicu od 100 eura i gura je dječaku u duksericu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Inače, Đoković je bio gost na utakmici 31. kola Eurolige između Crvene zvezde i Valencije, koju je domaći tim pobijedio rezultatom 92:73.

Na poluvremenu meča u njegovoj blizini se skupio veliki broj fanova koji su tražili fotografiju s njim, rukovanje ili dodir, no svakako da je najveću pažnju privukla situaciju sa 100 eura i potez kojim je nagradio dječake koji su mu izašli u susret.