ŠPANCI ZGROŽENI PONAŠANJEM GAVIJA: Prijeti mu izbacivanje iz reprezentacije?

30. 03. 2023 - 08:03 | Druga strana sporta

Mladi fudbaler Barcelone, Gavi, iznervirao je čelnike Fudbalskog saveza Španije zbog svog ponašanja dok je bio sa reprezentacijom.

Naime, Španija je iznenađujuće poražena u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju u Škotskoj sa 2:0.

Dvostruki strijelac na ovoj utakmici bio je McTominay koji je odigrao sjajnu utakmicu, te je odlučio pobjednika.

Ipak, problemi za Španiju ne postoje samo na terenu, nego i van terena, te su Španci veoma nezadovoljni ponašanjem jedne od najvećih mladih zvijezda.

Kako prenose španski mediji, mnoge stvari koje je Gavi uradio van terena nisu se dopale čelnicima Fudbalskog saveza Španije.

Ono što je glavno jeste situacija koja se desila u Malagi. Gavi je trebao biti glavna zvijedza potpisivanja autograma u ovom gradu, ali je to odbio.

Tvrdio je Gavi kako ga iznenada zabolila glava, te da mora da se odmori, a na kraju je bio primoran da ode na ovaj događaj,

Osim toga, procurila je i informacija kako se Gavi nedavno žestoko posvađao sa nekim od kolega iz reprezentacije.

Ostaje da vidimo kakva će na kraju reakcija biti iz Fudbalskog saveza Španije, ali trenutno nimalo nisu zadovoljni ponašanjem Gavija, te da postoji realna šansa da bude izbačen iz reprezentacije kako bi shvatio da nije veći od nacionalnog tima.

Gavi je istinsko čudo na terenu. Sa samo 18 godina postao je ključan igrač Barcelone i reprezentacije Španije i već ga sada mnogi smatraju za jednog od najboljih veznjaka svijeta.

Ove sezone ovaj tinejdžer je nastupio u 37 utakmica za katalonskog velikana i postigao je dva pogotka. Za nacionalni tim Španije ima već 17 utakmica u nogama.