MIRSAD TERZIĆ: Učesnik drame koja u Ligi prvaka nije viđena čak 13 godina!

30. 03. 2023 - 08:08 | Druga strana sporta

Rukometaši Kiela i Wisle iz Plocka izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a posebno sjajna utakmica bila je ona u kojoj je učestvovao i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirsad Terzić.

Kiel je poražen na domaćem terenu od Dinamo Bukurešta sa 32:31, ali zbog ogromne pobjede od 41:28 u prvoj utakmici Kiel je bio siguran putnik dalje.

Sjajna utakmica odigrana je u Nantesu gdje je Wisla prošlja dalje tek nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

Revanš utakmica ove dvije ekipe završena je rezultatom 25:25, a obzirom da je i prva utakmica završena neriješeno, o pobjedniku su odlučivali sedmerci.

Ekipa iz Poljske je imala više sreće, te su na kraju izborili prolaz dalje, a postoji i jedan jako zanimljiv podatak vezan za ovu utakmicu.

Naime, ovo je prvi put još od sezone 2009./10., da su sedmerci odlučili pobjednika u nokaut fazi Lige prvaka, ne računajući Final Four.

Te godine su Čehovski Medvjedi nakon boljeg izvođenja sedmeraca iz Lige prvaka izbacili ekipu Montpelliera i nastavili svoj put dalje u ovom takmičenju.

Sjajnu utakmicu u ekipi Wisle odigralo je Tin Lučin, koji je postigao četiri gola, a jasno je da je jedan od najboljih igrača Wisle.

U četvrtak će svoju revanš utakmicu odigrati Veszprem i Pick Szeged. Veszprem u tom duelu ima veliku prednost od 36:23.

Osim te utakmice igraju i danski ravili GOG Gudme i Aalborg, prednost od dva gola ima ekipa Aalborga koja je pobijedila 30:28.

Prolaz dalje u četvrtfinale do sada su izborili Barcelona, Magdeburg, PSG i Kielce.