PREMIJER LIGA BIH

Bilbija: Mislili smo da ne možemo izgubiti od Slovačke, ali dosta je još bodova u igri za Euro

30. 03. 2023 - 21:10 | Drugi pišu >> Fudbal

Nemanja Bilbija bio je u protekloj reprezentativnoj pauzi dio selekcije Bosne i Hercegovine.

Zaigrao je u pobjedi nad Islandom od 3:0, a sjedio je na klupi u porazu od Slovačke (2:0).

Sada je za Zrinjski TV dao svoj osvrt na ta dešavanja.

“Moram selektoru da se zahvalim što je prepoznao igre u domaćem prvenstvu i što mi je dao čast da budem dio ekipe koja je igrački jako dobra. Debitovao sam u zvaničnim kvalifikacijama protiv Islanda, dobra igra stvarno, a onda ta Slovačka. Nismo planirali onako da odigramo prvo poluvrijeme, ostalo je 2:0, mislili smo da ne možemo izgubiti tu utakmicu, ali dosta bodova je u igri za taj Euro”, kazao je Bilbija.

Duel sa Slovačkom igrao se na stadionu Tehelne pole u Bratislavi, gdje je prošlog ljeta Zrinjski tragično eliminisan od Slovana iz Bratislave u Konferencijskoj ligi.

“Vrhunski stadion, kad sam ulazio u svlačionicu vraćale su se scene sa utakmice protiv Slovana. Bio sam čak blizu mjesta gdje sam sjedio u svlačionici. Sve se pomiješalo, međutim, druga situacija, reprezentacija i dobro iskustvo opet”, rekao je sjajni napadač.

Bilbija je najbolji strijelac u historiji domaćeg prvenstva, ali je istakao da to ne bi bilo moguće bez njegovih saigrača.

“Ja se trudim da radim individualno i da održim formu, te da ne bude povreda, ali bez mojih saigrača ništa ne bi bilo moguće. Ekipa je ostala ista, radna navika je ostala ista, upijamo vrijedno od šefa Krunoslava Rendulića, bez problema smo uradili ovaj prvi dio, ostalo nam je malo, a puno da završimo ovo što smo započeli”, kazao je Bilbija.

Potom je najavio hercegovački derbi protiv Širokog Brijega narednog vikenda.

“Ponovo derbi hercegovački, i oni su u vrhu tabele, imaju i oni svoju računicu, nadamo se punim stadionom i velikoj podršci, te da osvojimo tri boda koja će nas dodatno približiti krajnjem cilju”, zaključio je Bilbija.