PRIMERA

SVI SE PITAJU DA LI OSTAJE: Xavi će na kraju sezone donijeti odluku o novom ugovoru s Barcelonom

30. 03. 2023 - 21:45 | Drugi pišu >> Fudbal

Trener Barcelone Xavi Hernandez odbio je priliku da odmah potpiše obnovu ugovora i želi pričekati kraj sezone dok ne donese odluku o svojoj budućnosti, javlja španski Sport. Prema tom mediju, ponuda da se produži saradnja do 2026. već je napravljena, ali Xavi, međutim, iako je zahvalan, želi pričekati do kraja sezone prije nego što stavi olovku na papir kako bi mogao biti potpuno fokusiran na utakmice.

Sport je također izvijestio da će Xaviju biti ponuđena obnova ugovora nakon El Clasica koji je Barca dobila 2:1 zahvaljujući pogotku Francka Kessieja i dovela svoju ekipu na 12 bodova prednosti pred Real Madridom.

Legendarni veznjak je u klupi od novembra 2021. kada je preuzeo vodstvo od Ronalda Koemana i pristao voditi svoj klub iz djetinjstva najmanje do 2024. Iako je Xavi završio sezonu 2021/22 bez trofeja, predsjednik Joan Laporta javno je rekao da želi ponuditi 43-godišnjem treneru produženje ugovora.

“Već sam razmišljao o obnovi Xavijevog ugovora”, priznao je Laporta ranije ovog mjeseca i dodao:

“Mislim da bismo ga trebali obnoviti jer je to zaslužio. Poznaje klub, poznaje Barcu. Ne traži od nas lude stvari po pitanju transfera. Savršeno razumije situaciju u klubu.”