SJAJNI HRVAT

NEĆE VAM BITI DOBRO, GARANTUJEMO: Otkriveno koliko je Luka Modrić zaradio novca u karijeri

30. 03. 2023 - 20:10 | Drugi pišu >> Fudbal

Hrvatski nogometaš i član Real Madrida Luka Modrić u dosadašnjoj karijeri zaradio je 140 miliona eura, tvrdi portal Capology.

Modrić trenutno ima važeći jednogodišnji ugovor s Real Madridom koji mu garantuje nešto više od 420.000 eura sedmično, što u konačnici dovodi do brojke od gotovo 22 miliona eura godišnje, što znači da će na kraju sezone doći do cifre od 140 miliona eura zarađenih od plate u karijeri.

Otvoreno je pitanje gdje će Modrić i pod kakvim uslovima igrati naredne sezone, no njegova želja je od ranije sasvim jasna.

Hrvatski veznjak je u više navrata rekao da i naredne sezone isključivo želi igrati u Real Madridu, a bit će zanimljivo vidjeti da li će mu Florentino Perez opet ponuditi ovako bogat ugovor, što bi Modriću sigurno pokazalo da ga još uvijek cijene i da u potpunosti računaju na njega i njegove partije.

Španski mediji ranije su pisali kako Modrić ima ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu 40 miliona eura godišnje, što je duplo više od onog što ima u Madridu, ali je jasno da hrvatski veznjak prvenstveno iz sportskih razloga ne želi napustiti Kraljevski klub i elitni nivo nogometa, gdje još uvijek ima snage i volje da se takmiči.

"Prije svake utakmice govore kako se trebam penzionisati, kako sam mrtav, a ja im ne prestajem dokazivati da nisu u pravu", rekao je Modrić ranije.