Dominik Livaković na ljeto pravi transfer karijere i seli u La Ligu!

30. 03. 2023 - 21:13 | Druga strana sporta

Nakon sjajnog Svjetskog prvensta, te partija koje pruža u posljednje vrijeme, čini se da je došlo vrijeme da Dominik Livaković napusti ekipu Dinama iz Zagreba.

Kako prenose španski mediji, Villareal sprema ponudu za Livakovića, a glavni izvor ove informacije jeste upravo španski AS.

"Livaković je prva opcija za pojačanje među stativama. Klub se priprema za tu operaciju koja će uslijediti na ljeto. Svjesni su da će biti jako teško odraditi transfer", stoji u objavi AS-a.

Villareal trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli španskom prvenstvu u januaru je prodao prvog golmana Geronima Rullija u Ajax.

Upravo zato su u potrazi za novim prvim golmanom, a trenutno taj posao obavlja iskusni Pepe Reina koji ima 40 godina.

Osim Reine Villareal ima dva mlada golmana, a radi se o Jorgensenu i Ikeru Alvarezu, a obojica dolaze iz mladog tima.

"Villareal smatrada da je Livaković garancija sigurnosti među stativama", navodi AS, te je jasno da bi golman Dinama mogao napraviti veliki transfer.

Ugovor sa Dinamom mu ističe naredne godine, a trenutna cijena mu je navodno oko 14 miliona eura, što znači da bi Dinamo mogao dobro zaraditi.

Odlazak Livakovića bi Modrima dodatno umanjio izglede za ulazak u Ligu prvaka naredne godine, posebno nakon što su prodali Oršića i Arijana Ademija.

Villareal je sjajno otvorio ovu sezonu, ali je kasnije u toku sezone uslijedio pad i odlazak Unaija Emeryja u Aston Villu, te dolazak Quiquea Setiena na klupu ove ekipe.

Ova ekipa je bila glavni favorit za osvajanje Konferencijske lige, ali su prije dvije sedmice iznenađujuće eliminisani od Anderlechta.