Šta je bilo sa dječakom koji je odrastao uz zvijezde Reala? Otac mu dao sve, a nosi majčino prezime!

30. 03. 2023 - 21:22 | Druga strana sporta

Kako ne bi bio etiketiran kao "tatin sin", odučio je da ne nosi očevo prezime. Na prvu bi rijetko ko pogodio da se radi o sinu jednog od najboljih igrača u historiji fudbala.

Odrastao je sa najboljim igračima svijeta. Dok su ostli njegovi vršnjaci imali raju svojstvenu za svoj uzrast, on se drušio sa Cristianom Ronaldom, Karimom Benzemom, Lukom Modriće, Neymarom, Kakom.

Ugledna Marca je u četvrtak donijela vijest o dječaku kojeg, ako se po jutru poznaje dan, čeka vrhunska karijera. Trening centar Valdebebas i kultni Santigo Bernabeu su mu bili poput drugog doma, a za učitelje nije mogao izabrati bolje.

Enzo Alves, sin Marcela, sa 13 godina već provodi revoluciju u Realovoj školi fudbala La Fabrica. U posljednje dvije utakmice postigao je osam golova, prvo hat-trick, a zatim je servirao "petardu".

Za razliku od njegovog oca Enzo je vrlo napredan za svoj uzsrat, nastupa za Real Madrid Infantil A ekipu te je fizički moćniji od većine rivala.

Već na prvu se može vidjeti da je fudbalski gen u njegovim venama, međutim za razliku od slavnog oca igra na potpuno drugoj poziciji. San mu je postatti ubojiti napadač. Za sada mu ide odlično.

"Uvijek sa mnom ide na treninge", govorio je Marcelo ranije o svom sinu koji je još kao dijete dobio priliku da proba vodu iz najpoznatijih fudbalskih fontana i upije znanje koje je neophodno da se postane najbolji na svijetu.

Otkako se pridružio La Fabrici već je prešao brojku od 100 golova, na leđima nosi "devetku", a u svlačionici Reala su mu uvijek posebno zanimljivi bili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

U svlačionici do Benzema, na treningu Brazila razgovara prvo sa Kakom, a onda sa Neymarom, a dijeli loptu sa Cristianom Ronaldom. Šta može više da poželi jedan dječak kojem je fudbal u venama?

Video kada je sa igračima Reala dodavao loptu glavom te kasnije ubacio u veliku korpu je postao viralan. Već tada se vidjelo da malenog Enza čekaj svjetla budućnost.

Zanimljivo da je odlučio da ne nosi očevo prezime, samo kako bi izbjegao naziv "tatinog sina". Posebno je vezan sa svoju majku Clarice Alves te se odlučio za njeno prezime.