Brighton i Manchester City su remizirali, ali rezultat i nije bio u prvom planu: Pogledajte golčinu godine u Engleskoj koju je tinejdžer zabio Manchester Cityju

25. 05. 2023 - 07:47 | Drugi pišu >> Fudbal

Sinoć smo u Engleskoj vidjeli najljepši pogodak sezone u režiji Brightonovog tinejdžera Julia Encisa koji je postigao golčinu protiv Manchester Cityja.

City je u zaostalom susretu 32. kola engleskog Premiershipa poveo sa 1:0 u 25. minuti kada je Erling Haaland nesebično asistirao Philu Fodenu, a radost Građana je trajala samo 13 minuta.

Devetnaestogodišnji Paragvajac je u 38. minuti primio loptu na tridesetak metara od gola Cityja, namjestio se na udarac i postigao spektakularan gol.

Gol Cityja je branio Stefan Ortega koji je paradom samo uljepšao pogodak, ali i da je Ederson bio u početnoj postavi, nema šanse da bi spriječio da lopta uđe u same rašlje.

Susret je, inače, obilovao prilikama što je bilo i očekivano s obzirom da su obje ekipe ispunile svoje ciljeve u sezoni - City je osvojio titulu, a Brighton je osigurao nastup u Evropskoj ligi.

Na kraju se završilo podjelom bodova (1:1), a spektakularan pogodak Encisa možete vidjeti na priloženom videu od 1:00 minute.