NOVAC ODLUČUJE: Fury šokirao svojom odlukom o narednom protivniku, mijenja i kontinent za borbu

26. 05. 2023 - 07:48 | Borba

Tyson Fury je ivici dogovora neočekivanog meča protiv australskog boksera kruzer kategorije Jaija Opetaije, javljaju britanski mediji.

Nakon što su pregovori s Oleksandrom Usykom propali početkom ove godine, Kralj cigana je bio u potrazi za svojim narednim protivnikom. Pokazujući veliko zanimanje za borbe u Australiji, Fury je otkrio da je izviđao potencijalna mjesta tokom svog putovanja na taj kontinent kako bi podržao svog prijatelja Josepha Parkera u njegovoj pobjedi protiv Faiga Opelua.

Prema Tasman Fightersu, ugovor s IBF prvakom u kruzer kategoriji Opetaijom gotovo je finaliziran, što ga čini jakim kandidatom za meč s Furyjem. Premda priznaje Demseyja McKeana kao jednog od idealnih protivnika, Fury vidi stil Australca kao sjajnu pripremu za potencijalni duel s Usykom.

"McKean je među deset najboljih teškaša i definitivno jedan od mogućih rivala. Ako se borba s Oleksandrom Usykom dogodi, bio bi mi sjajna priprema", rekao je Fury.

Opetaijin menadžer Mick Francis odiše povjerenjem u sposobnosti svog borca i čvrsto vjeruje da Australac može dati Furyju priliku za svoj novac.

"To je legitimna borba. Tyson Fury neće biti nokautiran, a Jai Opetaia također neće biti nokautiran. To je borba koja će ići daleko, to bi bio apsolutni rat. Sve se vrti oko novca i nije mogao poželjeti bolju domaću borbu. Jai nema šta dokazivati u kruzer kategoriji i prihvatio bi borbu u trenu", rekao je Francis.
Furyjev nedavni posjet Australiji kako bi svjedočio Parkerovom trijumfu ostavio ga je impresioniranim bokserskim fanovima u zemlji i potaknuo njegovu želju da se tamo uskoro bori.

"Definitivno sam oduševljen, možda čak bude i moja sljedeća borba ovdje. Samo još nemam protivnika, tako da ćemo to smisliti. U narednih nekoliko dana, putovat ćemo u nekoliko različitih država i gledati neka potencijalna mjesta za moju narednu borbu. Australci su uvijek ludi fanovi boksa pa bi bilo sjajno dovesti tu Kralja cigana", rekao je Fury izražavajući svoj entuzijazam.

 


Klix.ba