Objava Salaha na Instagramu najbolje objašnjava u kakvom je stanju Liverpool: Potpuno je devastiran

26. 05. 2023 - 08:38 | Drugi pišu >> Fudbal

Reprezentativac Egipta Mohamed Salah (30) nije krio veliko razočarenje zbog načina na koji je tekuća sezona završila za njega i saigrače.

Nakon jučerašnje pobjede Manchester Uniteda nad Chelseajem, postalo je jasno da Liverpool neće igrati u Ligi prvaka naredne sezone. Redsi će igrati Evropsku ligu s pete pozicije, dok su Ligu prvaka izborili prvak Manchester City, Arsenal, Newcastle i United.

Redsi su zaigrali dobro posljednje vrijeme, ali nije bilo dovoljno da se na kraju domognu pozicije koja vodi u najelitnije klupsko takmičenje.

"Potpuno sam devastiran", objavio je sinoć na svojim društvenim mrežama Salah, koji je ove sezone zabio 30 golova u svim takmičenjima.

"Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo. Imali smo sve što nam je potrebno da dođemo do Lige prvaka sljedeće sezone i nismo uspjeli. Mi smo Liverpool i plasman u ovo takmičenje je minimum. Žao mi je, ali prerano je za uzdižući ili optimističan post. Iznevjerili smo vas i sebe", objavio je Egipćanin.

Sljedeće sezone bit će prvi put da Liverpool nije u Ligi prvaka otkako je Salah došao u klub 2017. godine. Međutim, čini se da je prekinuo sva nagađanja o svojoj budućnosti kada je prošle godine potpisao novi trogodišnji ugovor na Anfieldu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Liverpool je imao obećavajući početak sezone pobjedom nad Manchester Cityjem u Community Shieldu. Međutim, mučili su se u uvodnoj fazi Premier lige, pobijedivši u samo dvije od prvih osam utakmica.

Ostaje im gostovanje kod Southamptona 28. maja za kraj sezone, koja je bila za zaborav. U Ligi prvaka su ispali još u osmini finala od Real Madrida, a sreće nije bilo ni u drugim kup takmičenjima.

Liverpool se već rastao sa nekoliko iskusnih igrača i očito će na ljeto biti napravljena potpuno rekonstrukcija ekipe.

Za sada nema još nagovještaja ko bi mogao doći, ali vjeruje se da su vezni red i odbrana primarni. U veznom redu se govori o dolasku Alexisa Mac Allistera iz Brightona, a nedavna izvješća ukazuju na to da je on već dogovoren i da će za 70 miliona funti potpisati za tim s Anfielda.

Prije nekoliko dana Liverpool je obznanio da je završena saradnja sa Robertom Firminom, Jamesom Milnerom, Nabyjem Keitom i Alexom Oxladeom-Chamberlainom. Izuzev Firmina, svi su veznjaci, a također odlazi i Arthur Melo nakon neuspješne posudbe iz Juventusa.

 


Sportsport.ba