Messi ponudio da igra besplatno u Barceloni, a onda je sve pokvario jedan čovjek!

05. 06. 2023 - 08:28 | Fudbal

Legendarni argentinski reprezentativac Lionel Messi čini apsolutno sve kako bi se vratio u Barcelonu, klub u kojem uživa status legende.

Svima je poznato kako je Messi završio svoju avanturu sa Paris Saint-Germainom, te će ovog ljeta kao slobodan igrač napustiti ‘Park prinčeva’, što je i zvanično potvrđeno.

Argentinac se povezivao sa nekoliko destinacija, no odavno je poznat i plan Barcelone da ga dovede na Camp Nou po drugi put. Ipak, to ne ide tako lako.

Navodno je Leo napravio nevjerovatan potez i ponudio da igra potpuno besplatno za ‘Blaugranu’, ali sve kvari La Liga na čelu sa jednim čovjekom, predsjednikom Javierom Tebasom.

Naime, prijedlog 35-godišnjaka da igra besplatno za katalonskog diva odbijen jer po nekim regulacijama on mora da ima minimalnu platu od 25 milijuna eura bruto.

Upravo je ovo plata koju mu je velikan iz Katalonije nezvanično ponudio, znajući da je to “minimalac”. Pored svega, La Liga traži neke dodatne garancije da će Barcelonin plan uspjeti, te će prema svemu sudeći uskoro morati da prodaju još nekog nogometaša da bi Messi mogao doći.

Očigledno je da osvajač Svjetskog prvenstva sa Argentinom želi povratak u Španiju pod svaku cijenu. Međutim, sve kvari Tebas zbog kojeg bi ova fenomenalna priča mogla i totalno propasti.