AUUU KAKVA ZVIJER NADOMAK BERNABEUA: Uništio je Real, a sad bi mogao postati njegov igrač!

06. 06. 2023 - 08:02 | Fudbal

Samuel Chukwueze odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Real Madrida u travnju, zabio dva krasna gola i vodio svoj Villarreal do pobjede 3:2. Izvedba nigerijskog 24-godišnjeg desnog krila bila je takva da su španjolski mediji odmah nakon utakmice pisali da je Realov predsjednik Florentino Perez već pripremio novac za njegovo dovođenje. Isto se tvrdi i sad.

Chukwueze je sezonu završio s 13 golova i 11 asistencija u 50 odigranih utakmica za svoj tim, a posebno impresivan bio je u spomenutom susretu u kojem je uništio Real. Budući da je Chukwueze pod ugovorom s Villarrealom samo još za sljedeću sezonu, vjeruje se da bi 50 milijuna eura trebalo biti dovoljno za realizaciju tog posla.

Pada li rekord Villarreala?
Možda čak i 40, prema pisanju nekih medija. Tih 40 milijuna bilo bi izjednačenje klupskog rekorda kad su u pitanju izlazni transferi. Jednako toliko Beijing Guoan je 2018. platio Cedrica Bakambu, prenosi Index.hr.

Odlasci Karima Benzeme i Marca Asensija, manje Edena Hazarda i Mariana, morat će se nadomjestiti ofenzivnim igračima u svlačionici Reala. Harry Kane i Kai Havertz najveće su želje, no upitna je njihova realizacija. Dolazaka će u svakom slučaju biti više. Chukwueze se spominje kao jedan od mogućih, a As navodi da je Real već stupio u kontakt s Villarrealom i da se raspituje oko njegove situacije.  

Chukwueze ima klauzulu u ugovoru prema kojoj može otići za bankovna jamstva u iznosu 80 milijuna eura. Tako je bilo potpisano 2019. godine, no s obzirom na to da mu je ugovor pri kraju, jasno je da bi Villarreal prihvatio manje. Španjolski klub prošle godine je razmatrao ponudu Evertona od 20 milijuna eura, ali je ipak odustao od prodaje nigerijskog reprezentativca.