LEGENDA JE KLUBA, ALI... Predsjednik Milana objasnio zašto je otjerao Maldinija

09. 06. 2023 - 07:40 | Drugi pišu

Predsjednik Milana Paolo Scaroni kaže da Paolo Maldini više nije potreban Rossonerima, da se nije snalazio u timskom radu i da je s tim u vezi dobio otkaz te da će klub nastaviti da prati inovativne modele vođenja kluba.

Optužio je Maldinija se se nije snalazio u timskom radu, odnosno da se nije osjećao dobro u takvoj organizaciji i da je to bio povod da se razdvoje.

"Svi smo imali smo riječi hvale za Paola Maldinija, koji je veliki gospodin, neko ko je povezan s Milanom i ko je dobro radio za ovaj klub. Ali, mi pratimo inovativniji model, barem za Italiju, kako voditi klub", rekao je Scaroni pa nastavio:

"To nas dovodi do toga da svi moraju raditi kao tim. Imamo osjećaj da se Maldini nije dobro osjećao u takvoj organizaciji i da je najbolje da se razdvojimo. Svakako da je Maldini imao udjela u svim uspjesima Milana i zahvalni smo mu, ali on više nije potreban Milanu."

Nakon toga, rekao je da je trener Stefano Pioli centralna ličnost projekta, a mediji u Italiji posljednjih dana su pisali da je Mladini želio smijeniti ovog stručnjaka i na njegovo mjesto dovesti Andreu Pirla.

Također se dodaje kako je Maldini u velikoj mjeri bio nezadovoljan odlukom čelnika da za ovaj prijelazni rok odvoje samo 50 miliona eura.

Igrači Milana su u međuvremenu na pauzi, a klub je već dogovorio tri prijateljske utakmice koje će igrati u julu i augustu protiv Reala, Juventusa i Barcelone.

Milan je ove sezone završio kao četvrti u Seriji A, dok je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od svog najvećeg rivala Intera.