Bayern je završio prvo veliko pojačanje, besplatno stigao igrač koji vrijedi 28 miliona eura

09. 06. 2023 - 10:01 | Fudbal >> Transferi

Vezni nogometaš Konrad Laimer novi je igrač minhenskog Bayerna, a u ovaj tim dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Leipzigom.

Bayern i Laimer su još u decembru prošle godine dogovorili sve lične uslove te postigli usmeni dogovor, a iako se očekivalo da bi u klub možda mogao doći i u januaru, na kraju od toga nije bilo ništa i tek po isteku ugovora je stigao u Minhen.

Laimer je ujedno i prvo pojačanje Bayerna za narednu sezonu i pojačat će konkurenciju u veznoj liniji.

Ovaj igrač je u Leipzig stigao iz Salzburga 2017. godine za obeštećenje od sedam miliona eura. Vrijednost Laimera prema specijalizovanom portalu Transfermarkt je 28 miliona eura.

Ranije je igrao u austrijskim niželigašima, a u sada već prošloj sezoni odigrao je 21 meč za svoj tim, nakon što je na početku sezone imao problema s povredama.

Bayern je nedavno u dramatičnom finišu sezone u Bundesligi došao do još jednog naslova šampiona Bundeslige i to pogotkom Musiale u 89. minuti utakmice u Kolnu, što je bilo dovoljno da iskoriste kisk Borussije Dormtund protiv Mainza (2:2). Ipak, klub je unatoč tome odlučio uručiti otkaz Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu.