Nakon brojnih odlazaka Velež konačno doveo prvo pojačanje: Slovenac novi član Rođenih

09. 06. 2023 - 12:14 | Fudbal >> Transferi

Fudbalski klub Velež predstavio je prvo pojačanje za narednu sezonu, a riječ je o slovenačkom internacionalcu Alenu Krajncu.

U pitanju je 27-godišnji krilni napadač iz Slovenije koji je prošlosti nastupao za omladinske selekcije svoje zemlje.

U Mostar stiže iz redova Gorice u kojoj je bio standardan i koja je sezonu završila na devetom mjestu.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Alen Krajnc od danas službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetsedmogodišnjeg polivalentnog igrača, pretežno ofanzivnog reda, vezati za Rođene do 31. maja 2025. godine.

Alen Krajnc rođen je 1. jula 1995. godine u Sloveniji. Ponikao je u NK Drava Ptuj, da bi potom omladinsku karijeru nastavio u NK Aluminij i NK Kooper, u kojem je dobio priliku zaigrati i u prvom timu. Nakon toga, kao devetnaestogodišnjak bio je na posudbi u NK Jadran Dekani. Sa svoje dvadesetdvije godine vratio se u NK Aluminij gdje je proveo četiri godine, ubilježivši skoro stotinu nastupa u Prvoj nogometnoj ligi Slovenije. Iz NK Aluminij odlazi u NK Rogaška, gdje u samo četrnaest nastupa bilježi 10 pogodaka. U FK Velež dolazi iz ND Gorica, gdje je bio standardan prvotimac.

Važno je istaknuti da se Krajnc pokazao kao polivalentan fudbaler kompetentan da odgovori na brojne zahtjeve na pozicijama krilnog, veznog i odbrambenog igrača. Pritom, nastupao je za omladinske U17, U18 i U19 fudbalske reprezentacije Slovenije.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu", piše u objavi Mostaraca.

Velež je u proteklom periodu napustilo čak 11 nogometaša među kojima su Hadžić, Mućaj, Pličanić, Pavić, Karamarko, Blagojević, Lauš, Wallace, Zeljković, Ovčina i Bogdanović.