ROLAND GARROS

Casper Ruud 'pomeo' Zvereva i zakazao veliko finale s Novakom Đokovićem

09. 06. 2023 - 21:26 | Tenis

Norveški teniser Casper Ruud plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je u današnjem polufinalu lagano savladao Alexandera Zvereva. Bilo je 3:0 za četvrog igrača svijeta, po setovima 6:3, 6:4 i 6:0.

Casper Ruud suočit će se s Novakom Đokovićem u finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa i on je čovjek preko kojeg će Nole pokušati doći do rekordnog 23. Grand Slam naslova u karijeri.

Ruud je dominirao u ovom meču. Meč je počeo breakom, Zverev uzvraća, ali mu je sreća kratko trajala jer norveški teniser do kraja prvog seta više nije imao previše problema i osvojio je ovaj dio igre sa 6:3.

Zanimljiv tenis viđen je u drugom setu. Zverev u četvrtom gemu dolazi do tri break lopte, ali Ruud je u tim trenucima čudesan na terenu i uspjeva spasiti gem.

Zato je on u sedmom gemu svoju šansu iskoristio. Ponovo je Zverevu oduzeo servis i potom je mirno završio set sa 6:4 i vodstvo od 2:0.

Breakom je Ruud otvorio i treći set, potvrđuje ga na svoj servis i zatim uzima još jedan servis nervoznom Zverevu koji se našao u bezizlaznoj situaciji.

Ruud je bez problema završio posao u trećem setu. Dobio ga je sa 6:0 i plasirao se u finale.

Casperu Ruudu je ovo drugo finale na Roland Garrosu, a ukupno treće Grand Slam u karijeri. Prošle godine u finalu Pariza je poražen od Rafaela Nadala s uvjerljivih 3:0 (6:3, 6:3, 6:0).

Sada je ispred njega Novak Đoković koji ima priliku da uđe u historiju osvajanjem 23. Grand Slama u karijeri i sigurno je da ćemo gledati zaista spektakularan tenis.

Đoković je u sva četiri dosadašnja duela pobijedio Ruuda. Nikada nije izgubio ni set i vidjet ćemo šta četvrti teniser svijeta može protiv jednog od najvećih svih vremena.