ROLAND GARROS

SRBI LIKUJU: Španski novinari htjeli pitanjima da navuku Alkaraza da isproziva Novaka, a on odgovorima pokazao da je car

09. 06. 2023 - 22:39 | Tenis

Karlos Alkaraz se je zbog grčeva koji su ga uhvatili tokom trećeg seta položio oružje pred Novakom Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa, ali je kupio publiku i navijače time što je hrabro ostao na terenu do kraja i nije predavao meč, iako se videlo da ne može da pruži pravi otpor, kakav je viđen u prva dva seta.

Poslije meča, Alkaraz je opisao svoju situaciju i grčeva, a o Novaku je pričao u hvalospjevima.

Ono što je bilo posebno interesantno, bilo je insistiranje španskih novinara na pitanjima o Novaku Đokoviću i o njegovom ponašanju i gestovima dok je Alkaraz bio povrijeđen. Očigledno su željeli od Alkaraza da izvuku neku riječ, koju bi mogli da iskoriste protiv Novaka, ali im to nije uspjelo, a Alkaraz je pokazao zrelost, ali i ono što Novak priča o njemu, da je sjajan momak.

- Svako je različit kao osoba, znam kako je teško igrati protiv nekoga ko nije na 100 odsto mogućnosti, da se mučiš da zatvoriš gem, set, meč. Ne smeta mi to, uradio je ono što je osjetio. I ja bih isto to uradio da sam pobijedio, bez obzira na to što moj rival možda nije na maksimumu svojih mogućnosti - odgovorio je Alkaraz.

Ali, novinari iz Španije nisu odustajali, uslijedilo je novo pitanje, o Novakovoj pauzi za toalet i da li je to možda poremetilo Alkaraza.

- Ima mnogo ljudi koji bi pričali da je otišao do toaleta da bih izgubio ritam ili nešto tako, ali to nije istina. Otišao je, presvukao se, šta god, nije to uticalo na mene uopšte. Tenzija je postojala od prvog gema, nivo je bio visok i meč protiv Novaka u ta dva seta, bio je sjajan - zaključio je Alkaraz.

(Telegraf.rs)