OBRADOVIĆ SE DIVI JOKIĆU: To što mi je rekao dovoljno govori o njemu!

18. 09. 2023 - 08:07 | Drugi pišu

Trener Partizana Željko Obradović otkrio je zanimljive detalje jednog susreta koji je imao sa najboljim srpskim košarkašem Nikolom Jokićem.

U razgovoru za "TV Arena sport" trofejni stručnjak je sipao hvalospjeve na račun centra Denvera.

"Ja Nikolu Jokića obožavam da gledam. Ja se budim rano i gledao sam sve njegove utakmice i mislim da je on fantastičan igrač. Njegova brzina razmišljanja je nešto što je nevjerovatno, njegovo predviđanje na terenu je nevjerovatno", rekao je Obradović u emisiji "Teme do Arene".

Željko je otkrio da je prilikom jednog susreta dobio savjete od Jokića i da je odmah počeo da ih sprovodi na treninzima.

"Ja sam bio fasciniran Nikolom Jokićem, vidio sam ga prošle godine kada su bile pripreme reprezentacije i Partizan je bio na pripremama, pa smo se slučajno sreli, pitao sam ga 'Nikola, kako si...'. On je meni tada ispričao da je gledao moj seminar iz Opatije... Ja sam bio prijatno iznenađen. To dovoljno govori o Jokiću, ne što je gledao moj seminar, on vjerovatno gleda i druge seminare, on je gledao i Partizan, ja to znam", kaže Željko i dodaje:

"On je poslao poruku preko jednog prijatelja za jedan detalj naše igre, da misli da bi nešto trebalo da uradimo. Ja sam to shvatio i odmah sam primijenio. Treba vjerovati igračima, jednom igraču kao što je Nikola Jokić ne možeš da ne vjeruješ. Nevjerovatan je. Igrač koji je osvojio NBA prsten, koji već tri godina igra na svjetskom nivou, njega treba poslušati. Ali ponavljam, trener je taj koji na kraju odlučuje i baš me interesuje šta bi Jokić rekao na sve ovo što pričam sad", zaključio je trener Partizana.

 


Kurir sport/Mondo