NAPADAČKA ZVIJER Haris Tabaković ubjedljivo najbolji igrač kola, u tri utakmice već je na sedam golova

18. 09. 2023 - 10:49 | Drugi pišu >> Fudbal

Raspucani napadač Herthe Haris Tabaković za vikend je nastavio s nevjerovatnom formom i bez ikakve konkurencije proglašen je najboljim igračem kola Druge Bundeslige.

Tabaković, koji osim švicarskog posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo te ima pravo nastupa za Zmajeve, nastavlja igrati u fenomenalnoj formi. Trenutno je najbolji strijelac popularne "Cvajte", a vjerovatno i najbolji igrač ovog takmičenja.

Na posljednje tri utakmice postigao je nevjerovatnih sedam golova i dodao dvije asistencije. Kontinuirano se nalazi u gol-šansama i pretvara ih u pogotke, a sada je postigao hat-trick za pobjedu svoje Herthe nad Eintrachtom iz Braunschweiga.

Za svoj nastup dobio je impresivnu ocjenu 9.6 te tako bez ikakve konkurencije proglašen najboljim igračem šestog kola Cvajte.

Samo još trojica nogometaša dobili su ocjenu od oko 9.0, ali daleko iza Tabakovića. Inače, robusni napadač je od dolaska u Herthu na šest utakmica postigao osam golova uz tri asistencije.

Tu je Tabaković samo nastavio briljirati pošto je prošle sezone bio drugi najbolji strijelac austrijske Bundeslige. Tokom ljeta je postigao gol i za pobjedu Austrije nad banjalučkim Borcem u Konferencijskoj ligi.