Šokantna vijest iz Srbije: Fudbaler završio na respiratoru nakon povratka sa reprezentativne dužnosti

18. 09. 2023 - 23:46 | Drugi pišu >> Fudbal

Reprezentativac Demokratske Republike Kongo Jonathan Bolingi prolazi tešku životnu bitku, nakon što je smješten na intenzivnu njegu Instituta u Sremskoj Kamenici.

Bolingi se vratio u Vojvodinu nakon reprezentativne dužnosti u lošem stanju, o čemu je nedavno govorio i klupski doktor Borko Vukosav.

"Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja", kazao je Vukosav prije nekoliko dana.

Stanje se u međuvremenu poboljšalo, ali Bolingi je još uvijek ozbiljno ugrožen, potvrdio je Vukosav danas za klupsku stranicu.

"Njegovo zdravstveno stanje se poboljšava, ali je još uvek ozbiljno. On je i dalje na vještačkoj ventilaciji, ali se planira da se ovih dana diskonektuje. Urađene su dodatne analize i mi smo u stalnoj komunikaciji sa doktorima iz instituta", pojasnio je Vukosav.

Niko sa sigurnošću ne zna šta se zapravo desilo sa Bolingijem, osim da je u pitanju respiratorni problem. Ipak, epidemiološka slika nije narušena ni u ekipi Vojvodine, niti u reprezentaciji Konga, pa je još uvijek upitno šta se Bolingiju desilo.