PLASIRALI SE NA EURO A ATMOSFERA KAO NA SAHRANI: Primili su užasnu vijest, nikom nije ni do života

20. 11. 2023 - 07:46 | Drugi pišu >> Fudbal

Kvalifikacije za jednu od najboljih evropskih selekcija su okončane na katastrofalan način. Tome najbolje svjedoče dešavanja u svlačionici, ali i na press konferenciji poslije utakmice. 
Španija je pobijedila Gruziju sa 3:1, ali u taboru Crvene furije nikome nije do slavlja pošto atmosfera u i oko ove reprezentacije trenutno kao na sahrani što potvđuju i pisanja španskih medija.

Veznjak Barcelone, Gavi, je tokom utakmice povrijedio koljeno, izašao je šepajući u u suzama, a poslije utakmice je potvrđena povreda križnih ligamenta što znači i kraj sezone.

Atmosfera u samoj svlačionici je takva da nikom nije ni do čega, jednostavno su svi u šoku zbog teške povrede koja je zadesila 19-godišnjaka i sada ga čeka osam mjeseci pauze.
Još tokom utakmice se počelo sumnjati na najgore. U prilom tome ide i činjenica da je Ferran Torres nakon postignutog gola uzeo Gavijev dres i podigao ga u zrak.
Nakon susreta odrađen je prvi pregled i ustanoljeno je da se radi oštećenju križnog ligamenda desnog koljena. U narednim danima ga čekaju detaljni pregledi i peracija.

Zanimljivo da je selektor Luis de la Fuente u odnosu na meč protiv Kipra igran u četvrtak u timu napravio čak devet izmjena. Jedan od dvojice startera bio je i Gavi, ali je njegov meč trajao svega 26. minuta.
"Razumijem sve jer ovo je težak i težak trenutak za Gavija i za Barcelonu, ali i za reprezentaciju. Shrvani smo. Osjećaj u svlačionici je kao da smo izgubili", rekao je De La Fuente nakon meča te nastavio:

"U svlačinici je kao na bdijenju. Rekao sam igračima da se moraju trznuti, ali čak i sa slomljenim srcem moramo krenuti naprijed u znak podrške povrijđenom saigraču."
"Ovo je najteži i najgorči trenutak u mojoj karijeri. Slomljena nam je duša i suosjećamo se sa Barcelonom", dodao je iskusni stručnjak.

S ovom povredom Barcelona je ostala bez važnog igrača u veznom redu, baš kao i Španija pošto su šanse da se Gavi oporavi za Evropsko prvenstvo praktično nikakve.

(sportsport.ba)