NEVJEROVATNE RIJEČI NERMINA ZOLOTIĆA: Crveni karton nas je poremetio, ali idemo dalje i imamo baraž

20. 11. 2023 - 11:32 | Drugi pišu >> Fudbal

Fudbalska reprezentacija BiH završila je na neslavan način kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj.

Zmajevi su sinoć na Bilinom polju u Zenici doživjeli poraz od Slovačke rezultatom 1:2, pa su tako Slovaci nanijeli našoj selekciji sedmi poraz u ovim kvalifikacijama.
Protiv Slovačke debi u reprezentaciji BiH je upisao i Nermin Zolotić, koji je govorio za medije poslije sinoćnje utakmice, te je poručio kako je veoma sretan i ponosan što je debitovao.
- Veoma sam sretan i ponosan što sam debitovao, bilo bi ljepše da je bio pozitivniji rezultat, što se tiče utakmice mislim da je ulazak u drugo poluvrijeme bio veoma dobar, taj crveni karton nas je poremetio, ali idemo dalje. Imamo baraž u martu i nadam se da će sve biti dobro, kazao je Zolotić, pa dodao:

- Pa vidjet ćemo, ja sam ponosan i sretan što sam debitovao, na meni je da budem zdrav i igram, a na selektoru Miloševiću je da odluči da li će me pozvati. 

Podsjetimo, Zmajevi su sinoć u 49. minuti poveli autogolom Hrosovskog, a onda je Slovačka u 52. minuti golom Bozenika stigla do izjednačenja od 1:1. Pobjedu svojoj reprezentaciji je u 71. minuti donio Satka.

(oslobođenje.ba)