DINAMO SLAVI VELIKI USPJEH: Pomogao im rezultat iz Lukavca

20. 11. 2023 - 13:49 | Drugi pišu >> Fudbal

Jesenji dio u Drugoj ligi FBiH - skupina sjever okončan je pravom golijadom, a za vikend smo u osam mečeva 15. kola vidjeli ukupno 43 gola što je čak više od pet po utakmici.
Najviše pogodaka smo vidjeli u duelu Orahovice i Sloge, domaća ekipa je slavila 5:3, a osam pogodak bilo je i u meču Bosne i Lokomotive, a tim iz Kalesije dobio je utakmicu rezultatom 6:2.

Dinamo Donja Mahala ima razloga za najviše radosti jer na zimsku pauzu idu sa liderske pozicije i osvojili su titulu jesenjeg prvaka, no ovaj tim neće igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH s obzirom da ne ispunjava uslove za viši rang.
U 15. kolu Diamo je sa 4:1 savladao Mladost Domaljevac uz hat-trick Miškovića, jedan pogodak je postigao Mrkaljević, dok je za goste strijelac bio Lišić.

Svatovac je jesenju titulu izgubio za vikend jer su u 15. kolu poraženi od Radničkog u Lukavcu sa 4:1. 
Dva gola za Radnički dao je Okičić, a po gol su postigli Hidanović i Mušić. Strijelac za Svatovac bio je Ordagić.

Dizdaruša je sa 4:2 savladala Mladost iz Kikača, Omladinac 68 bio je bolji od Priluka 3:2, Napredak i Bosna Mionica remizirali su 2:2.
Najmanje golova u kolu iza nas bilo je u duelu slabašnih Prokosovića i Seone, a gosti su slavili 2:0 golovima Kamberovića i Junuzovića.
Dakle, jesenji prvak Druge lige FBiH skupina sjever je ekipa Dinama iz Donje Mahale koja je skupila 33 boda, prati je Svatovac sa 32 boda, a trećeplasirana Orahovica 74 skupila je 29 bodova.

Na začelju tabele su Dizdaruša sa 13, Mladost Domaljevac sa 12 i Prokosovići sa jednim osvojenim bodom.

(sportam.ba)