GORAN LOJO NOVI SELEKTOR UGANDE: Bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, vraća se reprezentativnim akcijama

20. 11. 2023 - 15:34 | Druga strana sporta

Naš trener će preuzeti reprezentaciju Ugande tako da će imati trenerski angažman na afirčkom konitnentu što je svakako zanimljiv potez.

Uganda je jedna od boljih selekcija u afričkoj koašrci, a prošli Afro Basket završile su na sedmom mjestu.

U Ugandi žele iskorak više u ženskoj koašrci i smatraju da je angažovanje Loje pravi potez.
Lojo će na klupi Ugande zamijeniti još jednog evropskog stručnjaka, a riječ je o španskom tereneru Albertu Lealu koji je ranije vodio Ugandu.
Bivši selektor Bosne i Hercegovine obavlja sjajan posao i u klupskoj košarci. Goran Lojo vodi njemački Keltern, s kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka Njemačke.

Pomenuti stručnjak ostat će upisan zlatnim slovima u bh. sport.

Pod palicom Gorana Loje naše košarkašice osvojile su peto mjesto na Eurobasketu, a kasnije su nastupile i na Mundobasketu po prvi put u historiji.
Rezultati koje ćemo teško ponoviti u budućnosti kako stvari stoje. Sada je pred Goranom Lojom jedan potpuno drugačiji izazov u trenerskoj karijeri.

Ovome dodajmo da afričke selekcije nisu tolika nepoznanica, imaju nekoliko odličnih igračica, a Afro Basket iz godine u godinu postaje sve zanimljiviji.

(sportsport.ba)