TRANSFEROM PRAVO NIOTKUDA DINAMO KOPIRAO HAJDUK: Ipak nešto drugo pokazuje koliko su Modri očajni

09. 02. 2024 - 11:48 | Druga strana sporta

Dinamo je blizu realizacije transfera koji dolazi kao grom iz vedra neba pošto ga je zaista rijetko ko očekivao. Sergej Jakirović će dobiti zvučno ime u svlačionici, ali je upitno kada će moći zaigrati. 

"Ako prođe ljekarski", u šali je prije nekoliko dana kazao Sergej Jakirović na pitanje da će Dinamo dovoditi nove igrače do kraja zimskog prijelaznog roka. Jedan je stigao. U pitanju je dosadašnji defenzivac Nantesa Ronael Pierre Gabriel, a drugi tek treba stići. Riječ je o zvučnom imenu za hrvatsko područje.

Nakon osam godina dres Modrih će ponovo zadužiti Marko Rog, iskusni 28-godišnjak koji je trenutno van stroja zbog povrede križnih ligamaneta i upitano je kada će ponovo na teren."Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februra i mogli bismo poraditi na tome, bilo bi mu korisno da zadnja dva mjeseca provede u malo nižem prvenstvu što bi mu omogućilo da se vrati u igru ​​i shvati što mu je činiti. Kad bi se ukazala prilika, to bi bio idealan izbor", rekao je sportski direktor Cagliarija Nereo Bonato.

Ono što je Bonato najavio u četvrtak, u petak su potvrdili hrvatski mediji i Dinamo vraća fudbalera kojeg je 2017. godine prodao u Napoli za 17.5 miliona eura.

Rog se trenutno oporavlja od treće povrede križnih ligamenta. Prema najavama spreman bi trebao biti za samu završnicu sezone te bi tako skupio vrijedne minute.

Nešto slično je ranije uradio i Hajduk sa Ivanom Perišićem koji se također oporavlja od povrede koljena, a na teren bi se trebao vratiti u aprilu. Međutim, jedna druga stvar pokazuje koliko su zapravo očajni na Maksimiru i na sve načine nastoje da animiraju svoju publiku.Dinamo će za vikend gostovati Lokomotivi, a sa Maksimira već danima pozivaju navijače da dođu na stadion u Kranjčevićevoj i daju podršku ekipi.

U dosadašnjem dijelu sezone utakmice Hajduka na gostovanjima kod Lokomotive i Rudeša su gledanije nego u slučajevima kada dolazi Dinamo. I to je ono što boli Zagrepčane.

Utakmice Lokomotiva - Hajduk i Rudeš - Hajduk je posmatralo 4.829, odnosno 4.050 gledatelja. Duel Lokomotiva - Dinamo sa posjetom 3.900 je na trećem mjestu.