Dominacija Zrinjskog i plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine

10. 02. 2024 - 15:11 | Drugi pišu >> Fudbal

Branitelji naslova prvaka Kupa BiH, ekipa Zrinjskog, rutinskom pobjedom nad Slavijom 3:0 ostvarila je plasman u narednu rundu najmasovnijeg bh. fudbalskog takmičenjima.

Mario Ćuže na startu meča, za svega pet minuta postigao je dva gola.

Prvo je napadač Plemića pogodio mrežu Slavije u 3. minutu susreta, a onda u 8. poslije centaršuta Memije, Ćuže glavom drugi put matira golmana gostiju.

Konačnih 3:0 postavio je povratnik među Mostarce, Igor Savić, početkom drugog poluvremena.

U istom terminu, sastali su Jedinstvo i GOŠK, a tamo su putnika među osam najboljih odlučivali pebali. Bišćani su bili skoncentrisaniji i napravili iznenađenje, eliminisavši premijerligaša iz Gabele.

Od 15 sati Posušje će dočekati tim Laktaša.

Preostale četiri utakmice zakazane su za nedjelju.

Od 13 sati na Tušnju igraju Sloboda i Sarajevo, a u istom terminu u Olovu će se sastati Stupčanica i Široki Brijeg. Sloga i Igman igraju u Modriči s početkom u 16 sati, a od 18.30 sati snage će odmjeriti Borac i Zvijezda 09.

Velež je jučer u Mostaru eliminisao Tuzla City, u sjajnom meču bilo je 3:2 za Rođene, koji su također prošli dalje.

U ovoj fazi takmičenja igra se jedna utakmica. Od četvrtfinalne faze igrat će se po dva meča. Prve četvrtfinalne utakmice planirane su za 28. februar, a revanši za 14. mart.

Prve utakmice polufinala igrat će se 3. aprila, a revanši dvije sedmice poslije. Od ove sezone u finalu se ponovo igra dvomeč, a finalni okršaji zakazani su za 8. i 15. maj, piše N1.