NEZAPAMĆENO PONIŽENJE! Dan nakon bolnog poraza od Leverkusena, Tuchela je dočekala najteža poruka

11. 02. 2024 - 18:37 | Drugi pišu >> Fudbal

Bayern iz Minhena je na dobrom putu da ostane bez nove titule u Bundesligi, a jučer su poraženi od najvećeg ovosezonskog konkurenta, Bayera iz Leverkusena, rezultatom 3:0.

Jedno je jasno, Bayern pod vodstvom Thomasa Tuchela definitivno ne blista. Iako bez dileme imaju najjaču momčad u Njemačkoj, serija od 11 uzastopnih šampionskih titula bi ove takmičarske godine mogla stati.

Apsolutno i sasvim očekivano, navijači giganta sa Allianz Arene bili su jako bijesni zbog poraza od ‘Apotekara’, ali prije svega katastrofalne igre koju je pružio njihov voljeni tim.

Tako su se odlučili da za sve okrive trenera Tuchela kojeg je upravo ovog jutra na parkingu trening centra dočekala jasna poruka: “Tuchel raus”, odnosno “Tuchel napolje”.

Međutim, uprkos tome, za sada posao nekadašnjeg kormilara Chelseaja nije ugrožen i on uživa potpuno povjerenje od strane klupskih čelnika. Dokle će biti tako, ostaje da ispratimo.

Sam Tuchel vjerovatno u trenerskoj karijeri i nije nailazio na ovakav bijes navijača nekog od klubova koje je trenirao u prošlosti, te je pritisak u Minhenu dostigao vrhunac.