SCENE POTPUNE KATASTROFE PRED OČIMA LEGENDE: Tribine uništene i zapaljene, meč prekinut

12. 02. 2024 - 08:27 | Druga strana sporta

Meč čileanskog Super kupa između ekipa Colo Colo i Huachipato koji se igrao na Nacionalnom stadionu u Santiagu prekinut je na deset minuta prije kraja zbog potpunog haosa na tribinama kojeg su izazvali navijači Colo Cola.
Colo Colo je u 79. minuti imao dva gola prednosti (2:0) i išao je prema osvajanju trofeja kada je počeo haos na tribinama.
Sjeverni dio, gdje su bili navijači Colo Cola, počeo je rušiti sve pred sobom od samog početka meča i već na poluvremenu su lomili stolice i bacali druge opasne predmete prema policiji.

Zbog toga je poluvrijeme trajalo čak pola sata. Meč je nastavljen, da bi na 10-ak minuta prije kraja započeo novi haos između policije i navijača.
Policija i osiguranje pokušalo je ukloniti transparent protiv bivšeg predsjednika države, nedavno preminulog Sebastiana Pinere, koji je nekada bio direktor kluba i skandiranja protiv aktuelnog predsjednika Fudbalskog saveza Pabla Milada.

Tu je došlo do katastrofe. Započelo je ludilo na tribinama, navijači su zapalili dio tribine, a sudija Jose Cabero je odlučio prekinuti meč.


Jednostavno, nije se mogla garantovati sigurnost na stadionu. Navijači nisu prestajali divljati i najbolja moguća odluka je bila da se ekipe pošalju u svlačionicu.

Colo Colo će sasvim sigurno dobiti ogromnu kaznu zbog nereda navijača i sada se čeka konačna odluka Fudbalskog saveza Čilea.


Vrlo je moguće da su navijači čileanskog velikana svoj tim ostavili bez trofeja. Na terenu su bili mnogo bolji i vodili su s 2:0.


Poveo je Colo Colo u 11. minuti pogotkom Carlosa Palaciosa, da bi u 22. minuti legendarni Arturo Vidal s penala povećao prednost svog tima na 2:0.

Međutim, na kraju je došlo do potpunog haosa i čekaju se odluke čelnika Fudbalskog saveza Čilea na čelu s čovjekom kojeg su navijači i prozivali.