OPAAA, KAKAV POSAO NERAZZURRA! Zlatne ruke Beppea Marotte: Potvrđen prvi veliki transfer za ljeto

12. 02. 2024 - 17:35 | Drugi pišu >> Fudbal

Giuseppe Marotta smatra se kraljem transfera, odnosno dovođenjem besplatnih igrača. Taj posao je fantastično radio u Juventusu, a sada to ponavlja i u Interu.

Juventus je za vrijeme Marotte harao Italijom sa veoma malim budžetom. Znao je Beppe da pronađe vrhunska pojačanja u vidu igrača kojima se bližio kraj ugovora, piše sportsport.ba.

U Inter je navodno ranije dogovorio dolazak Piotra Zielinskog iz Napolija, koji će kao slobodan igrač doći u Milano, a sada je potvrđen još jedan dobar transfer.

Naime, kako je objavio i sam Fabrizio Romano, Inter je organizovao ljekarski pregled za iranskog reprezentativca Mehdija Taremija, koji je blistao u dresu Porta. Njemu u junu ističe ugovor i Marotta g je uspio nagovoriti da pristane na dolazak u Inter.

On je prihvatio ponudu Intera i potpisat će ugovor do ljeta 2026. godine, a u klub naravno dolazi kao slobodan igrač.

Sportski direktor Nerazzurra Piero Ausilio rekao je prije samo nekoliko dana: "Nema smisla skrivati ​​se, ovo su situacije na kojima radimo. Ne volimo davati vremena, datume ili ultimatume, obavijestili smo dotične klubove da pregovaramo, imali smo kontakte i da vidimo hoće li to dovesti do nečeg konačnog".

Sada je stigla potvrda da je sve dogovoreno, Taremi potpisuje predugovor sa bivšim prvakom Italije i od ljeta će Nerazzurri biti jači za sjajnog napadača, što bi moglo značiti možda i odlazak Lautara Martineza ili Marcusa Thurama.

Taremi je jako dugo bio na meti Interovog gradskog rivala Milana, ali Rossoneri očito nisu bili dovoljno konkretni u pokušaju da ga potpišu.

31-godišnji Iranac je u Porto došao iz Rio Avea 2020. godine. Ove je sezoene odigrao 24 utakmice te postigao šest golova uz četiri asistencije.

On je apsolutna legenda u svom Iranu. a reprezentaciju Irana odigrao je 80 utakmica i postigao 45 golova. Nastupao je za svoju zemlju na Azijskom kupu.