DA LI LAPORTA GUBI KONCE? Xavi odlazi već za 10 dana, Barcelona dobija novog trenera i to je poznato fudbalsko ime

12. 02. 2024 - 19:06 | Drugi pišu >> Fudbal

Xavi Hernandez mogao bi napustiti Barcelonu prije kraja sezone, a to će se gotovo sigurno desiti ako klub ispadne u osmini finala Lige prvaka od Napolija, piše sportsport.ba.

Legendarni Xavi Hernandez odlučio je na kraju sezone napustiti Barcelonu nakon godinu i po dana na kormilu kluba. On je iznenadio sve u klubu svojom odlukom, a da nije najavio odlazak nakon očajnih igara bi vjerovatno dobio otkaz.

Predsjednik Joan Laporta je istakao da bi svi drugi osim Xavija već 'dobili nogu', no iz poštovanja prema legendi, odlučio je prihvatiti njegov zahtjev za odlasku na kraju sezone i nije mu uručio otkaz.

Međutim, Xavi bi sam mogao napustiti klub već za desetak dana. To će se gotovo sigurno desiti ako klub ispadne od Napolija u osmini finala Lige prvaka, a možda i već nakon prve utakmice u slučaju poraza.

"Xavi je pri stavu da će odmah otići iz kluba ako klub bude eliminisan id Napolija u Ligi prvaka", piše AS i navodi kako i rukovodstvo kluba više nema strpljenja.

"Deco mu je već okrenuo leđa. Joan Laporta ga još uvijek štiti, ali već pokazuje 'znake umora'. Njegovi savjetnici ga pritišću odavno da donese odluko o otkazu Xaviju."

Ovaj list navodi kako bi i poraz u prvoj utakmici od Napolija mogao značiti kraj za Xavija i ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Zamjena za Xavija u slučaju otkaza do kraja sezone bi trebao biti još jedan legendarni fudbaler Barcelone Rafael Marquez.

Čuveni Meksikanac (44) trenutno vodi B ekipu katalonskog velikana, a Laporta i Deco su mu spremni dati šansu da se pokaže do kraja sezone.

"Niko u klubu više ne garantuje da će Xavi ostati do kraja sezone. Moguće je da dobije otkaz ako klub izgubi u prvoj utakmici od Napolija. Njegovo mjesto zauzeo bi Rafa Marquez", navodi AS.

Marquez je kao fudbaler sedam godina nosio dres katalonskog kluba. Nastupao je u fenomenalnoj eri od 2003. do 2007. godine, odigrao je 242 utakmice i zabio je 13 golova.

Naravno, Marquez je u tom periodu osvojio brojne trofeje s Barcom i dizao je četiri puta trofej La Lige, dva puta Ligu prvaka, Kup Kralja, te mnoge druge trofeje.