NEKADA VELIKI TALENT: Dugogodišnji igrač Milana doživio udes vraćajući se iz džamije, redovno pravi probleme u vožnji

21. 02. 2024 - 21:19 | Vremeplov

Bivši dugogodišnji napadač Milana i brojnih evropskih klubova M'Baye Niang hitno je prevezen u bolnicu nakon što je razbio automobil jučer ujutro.
Senegalski reprezentativac je prije svega nekoliko sedmica stigao u Seriju A, u redove Empolija, a tu se odmah pokazao kao pojačanje postigavši dva gola u prva dva nastupa.

No, jučer ujutro doživio je saobraćajnu nesreću nakon što se vraćao iz džamije, otkrio je sportski direktor Pietro Accardi.

Accardi je otkrio da je nogometaš, dok se vraćao kući, udario u nekoliko parkiranih automobila nakon čega je hitno prevezen u bolnicu. Na svu sreću, nije zadobio teže povrede i njegov Empoli proveo je sve testove koji ukazuju da neće biti većih posljedica po njegovo zdravlje te da je spreman i igrati, piše klix.ba.

"M'Baye Niang nas je odmah upozorio da mu se jutros dogodila nesreća. Od svog dolaska u Empoli on obično odlazi na molitve rano ujutro s drugim praktikantima svoje vjere", poručio je Accardi.

Ono što je interesantno, jeste da Niang oduvijek ima problema s teškim saobraćajnim prestupima. U Italiji je 2012. godine dobio zabranu jer je vozio kao maloljetnik, a pred policijom se pretvarao da je u pitanju njegov stariji kolega saigrač iz Milana.

Potom je 2014. godine svojim Ferrarijem napravio udes nakon kojeg je povrijeđeno 11 ljudi. Zbog toga je dobio uvjetnu kaznu od 18 mjeseci zatvora, a dvije godine kasnije napadač je zadobio povrede gležnja i ramena nakon još jednog udesa.

Što se tiče nogometne karijere, Niang je dugo važio za velikog talenta Milana. Za Rossonere je igrao od 2012. do 2018. godine i na San Siru je postigao osam golova. Često je bio posuđivan, igrao je u jakim ligama za Watford, Genou, Rennes, Torino, Montpellier, Bordeaux... Za reprezentaciju Senegala odigrao je 24 utakmice i postigao četiri pogotka.