HOĆEMO LI KONAČNO GLEDATI NEIZVJESNU SEZONU? Šef Ferrarija nakon nove pobjede: Kada sve spojimo, možemo...

25. 03. 2024 - 19:03 | Autosvijet

Šef Ferrarijevog F1 tima Frederik Vazer (Frederic Vasseur), smatra da je njihova dvostruka pobjeda u Melburnu pokazatelj da rade prave korake,te vjeruje da mogu pritisnuti Red Bull.

Ferrari je od prvih treninga pokazivao brzinu na stazi Albert Park, a istovremeno Red Bull nije izgledao kako se naviklo na to da budu briljantni, pa ni Ferstapen (Verstappen) ni Perez nisu bili najbrži, prenosi MAXF1.net.

 - Ovaj vikend je dobar dokaz da kada sve spojimo kako treba, a nisam siguran da ćemo to moći svaki vikend, ali da kada sve spojimo možemo ih malo staviti pod pritisak - rekao je Vazer kojem je ovo druga pobjeda otkako je na čelu ekipe.

 - Kada su pod pritiskom, onda će imati i više grešaka, što znači da moramo nastaviti u ovom smjeru. Bili smo malo razočarani jučer nakon kvalifikacija jer smo imali osjećaj da smo mogli napraviti bolji posao. Ali s obzirom na to da se utrka više temeljila na upravljanju gumama, nije bila drama.

Vazer je prvu pobjedu otkako je šef Ferrarija ostvario na VN Singapur 2023. godine.

  - Džeda je sigurno bio težak vikend za Karlosa (Carlos), težak vikend za tim. Oporavak je bio mega -rekao je Vazer.

 - Morate imati na umu da je prije dvije sedmice bio u bolnici. Mislim čak ni u petak nije bio 100% siguran hoće li moći voziti i nakon nekoliko krugova je bio u ritmu. Sada kao da se to nije dogodilo i uspio je ostati fokusiran cijelo vrijeme, zaokružiti senzacionalan vikend. Karles (Charles) je također imao solidnu izvedbu jer je, nakon ne baš savršenih kvalifikacija, morao upravljati gumama, ali je uspio uzvratiti zahvaljujući performansama koje je imao u bolidu. Odradio je jako dobro u prvom i posljednjem dijelu utrke, a najbrži krug utrke koji je odvezao na samom kraju potvrđuje napredak koji smo postigli u pogledu upravljanja gumama - kazao je šef Ferrarija.

Ferrari je ovom dvostrukom pobjedom smanjio zaostatak za Red Bullom.