Je li Real Madrid pošten prema Luki Modriću? "Ne žele mu reći, čekaju..."

29. 03. 2024 - 15:28 | Druga strana sporta

Luka Modrić na kraju sezone napušta Real Madrid. To je već izvjesno i španski mediji sve više pišu da Hrvat od naredne sezone više neće nositi dres kraljevskog kluba. Real već planira sezonu bez njega, ali mu to ne žele saopštiti i čekaju da on sve sam shvati. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić gotovo sigurno napušta Real Madrid. Klub već planira narednu sezonu bez njega, ali to mu još uvijek niko iz kluba nije saopštio.

Kako navodi Marca, Real Madrid čeka da Modrić sam shvati i da donese odluku o odlasku. Tako mu ne bi morali saopštiti da je višak u timu Carla Ancelottija.

"Real Madrid čeka Luku Modrića da kaže 'odlazim' jer mu ne žele reći da mora ići. Modrić mora napraviti prvi korak, Real Madrid će sačekati prije nego što počnu planirati detalje oko oproštaja", navodi Marca.

Kraljevi na ovaj način ne žele povrijediti osjećaje svoje legende. Smatraju da je najbolje da on sam donese odluku i da im saopšti da će sreću potražiti negdje drugo.

Trener Carlo Ancelotti je već razgovarao s iskusnim veznjakom na temu odlaska iz kluba. Jasno mu je saopštio da neće imati preveliku ulogu u narednoj sezoni ako se odluči na ostanak u klubu.

"Luku volim i poštujem, ali nisam siguran da želi imati malu ulogu u ekipi. On će donijeti odluku želi li ostati", rekao je nedavno Italijan.Klub je međutim prije njega odlučio da je višak. To što šute je posve druga stvar, a za mnoge to nije fer prema igraču koji je prethodnih 12 godina nosio dres jednog od najvećih klubova svijeta.

Hrvatski fudbaler je za sada odigrao ukupno 521 utakmicu u dresu Reala. Ima učinak od 39 postignutih pogodaka i 84 asistencije, te 24 osvojena trofeja.

Saudijska Arabija ili SAD potencijalne destinacije
Luka Modrić bi karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili Sjedinjenim Američkim Državama. Iz ovih liga ima zaista sjajne ponude.

Posebno se to odnosi na Saudijsku Arabiju. Desetine miliona eura su na stolu hrvatskog fudbalera i pred njim je svakako velika odluka hoće li ih prihvatiti.

Porodica će odigrati bitnu ulogu. Život u Arabiji za većinu nije lagan, djeca su posebno pogođena, pa trenutno Sjedinjene Američke Države izgledaju kao mnogo otvorenija opcija za Modrića.