IMA LI NOVAK RAZLOGA ZA BRIGU: Evo šta za Đokovića znači Sinerov plasman u finale Majamija

30. 03. 2024 - 10:33 | Tenis

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, odlučio je da nakon rane eliminacije na Indijan Velsu preskoči masters u Majamiju, ali se ispostavilo da time i nije izgubio mnogo.
Najbliži Đokovićev pratilac Karlos Alkaras je eliminisan već u četvrtfinalu, što je za stepenicu slabiji plasman od onoga koji je ostvario prošle sezone, kada je u polufinalu turnira na Floridi poražen od Italijana Janika Sinera.
Time je Novak profitirao i održao prednost u odnosu na drugoplasiranog Španca, ali bi zato Janik Siner mogao da umanji razliku u odnosu na prvog reketa sveta.

Italijan je nakon titula na Australijan openu i Roterdamu nastavio niz sjajnih rezultata i u Majamiju, gde je u petak u reprizi prošlogodišnjeg finala preslišao branioca trofeja Danila Medvedeva. Time je Siner ponovio prošlosezonski rezultat i stigao do fianala, a budući da je nedavno promenjen način bodovanja to mu je donelo dodatnih 50 bodova.

Tako Italijan sada ima 1365 bodova manje od Đokovića, ali samo 285 manje od Karlosa Alkarasa.

Ukoliko u finalu Siner potvrdi ulogu favorita protiv Grigora Dimitrova, koji je u četvrtfinalu bio koban po Alkarasa, to bi značilo njegov proboj na drugo mesto ATP liste, sa novih 1.000 bodova. Time bi zaostatak u odnosu na Đokovića smanjio na svega 365 bodova.

Dakle, svima u vrhu bi i te kako odgovaralo da Dimitrov napravi iznenađenje u finalu, ali to će biti izuzetno teška misija uzevši u obzir trenutnu formu Italijana.

(sportal.rs)