Teniski analitičar: Ivanišević je poludio na Đokovića iz 2 razloga

30. 03. 2024 - 17:01 | Tenis

GORAN IVANIŠEVIĆ i Novak Đoković prekinuli su suradnju nakon gotovo šest godina. Đoković, najbolji tenisač svijeta, u objavi na Instagramu poručio je da je došlo do zasićenja i da mu Goran ostaje prijatelj za cijeli život.

Analizirajući kako je došlo do prekida suradnje, teniski analitičar Craig Shapiro naveo je dva razloga. Prvi je, navodno, svađa na Indian Wellsu jer je Ivanišević bio nezadovoljan trudom srpskog tenisača na treninzima. Taj turnir Đoković je završio šokantnim porazom od Talijana Luce Nardija, tada 123. igrača svijeta.

Drugi razlog je neslaganje oko rasporeda. Đoković je, tvrdi isti izvor, razmišljao o tome da preskoči Wimbledon kako bi što spremniji dočekao Olimpijske igre u Parizu i lov na jedini veliki trofej koji mu nedostaje. Ivanišević je bio protiv preskakanja turnira koji je Đoković osvojio čak sedam puta, prenosi Index.hr.

Favoriti da naslijede Ivaniševića su bivši izbornik Srbije Nenad Zimonjić, aktualni izbornik Viktor Troicki i Marian Vajda, bivši Đokovićev trener.