Druga strana priče! Livaja trpi žestoke kritike, a sada je otkrivena prava istina i žrtva koju je podnio za Hajduk

02. 04. 2024 - 13:24 | Drugi pišu >> Fudbal

Istinski vođa splitskog Hajduka, Marko Livaja, prolazi kroz poprilično turbulentan period, barem kada su u pitanju dešavanja na nogometnom terenu.

“Ništa nije kako se čini”, objavio je Hajduk na društvenim mrežama kada su u Splitu osvanuli transparenti sa kojima se ismijava Marko Livaja, te šampionska titula odlazi u ruke nogometaša Rijeke.

Ovakvim potezom je Hajduk kristalno jasno stao iza svog kapetana oko kojeg se digla velika prašina nakon onog promašenog penala i putovanja u Grčku sa suprugom.

Itekako su u Splitu bili svjesni da im prvih nekoliko utakmica poslije reprezentativne pauze vrlo lako može odrediti ostatak sezone, a toga je bio svjestan i Livaja koji je išao na sve ili ništa.

Naime, iskusni golgeter nije bio na nivou protiv Dinama u velikom hrvatskom derbiju, dok je meč morao i napustiti zbog povrede na startu drugog poluvremena, pa se njegov ogroman rizik nije isplatio.

Sada je otkriveno da je Livaja na utakmicu protiv ljutog Hajdukovog rivala stigao pod injekcijama. On od kraja januara ima problema sa zglobom, ali je 30-godišnjak odlučio mnogo toga staviti na kocku i ipak zaigrati.

Bivši hrvatski reprezentativac je kasnije platio skupu cijenu, zbog čega će odsustvovati sa terena u narednim sedmicama i Mislav Karoglan neće moći da računa na njegove usluge.