BARCA NEMOĆNA! Ten Hag je dobio ‘odriješene ruke’, u United za 90 miliona eura dovodi spektakularnog igrača

02. 04. 2024 - 13:25 | Drugi pišu >> Fudbal

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag na klupi engleskog velikana Manchester Uniteda nema sezonu iz snova, te se od tima sa Old Trafforda očekivalo mnogo više na početku ove takmičarske godine.

Međutim, ruku na srce, treba spomenuti i ogroman broj povreda sa kojima se Ten Hag suočio, što ga je bez ikakve dileme usporilo na putu ka ostvarivanju ciljeva.

No, United će igrati polufinale FA Kupa i imati priliku da osvoji ovo takmičenje, ali će i to biti pakleno težak zadatak jer mu u slučaju prolaska u finale na putu stoji bolji iz duela Manchester Cityja i Chelseaja.

Iako ima još dosta da se igra do kraja sezone, ‘Crveni đavoli’ su već “bacili oko” na ljetni prijelazni rok, a engleski mediji uvjeravaju da bi Ten Hag i ekipa mogli da “ukradu” spektakularno pojačanje velikoj Barceloni.

Naime, veliki brazilski talenat Messinho našao se na radaru giganta iz crvenog dijela Manchestera, koji će ga sve izvjesnije preoteti Kataloncima.

Pomenuti 16-godišnjak je zvijezda Palmeirasa i predviđa mu se blistava karijera. Izuzetna je želja Barce, ali je United u prednosti da ga angažuje zbog bolje novčane ponude.

Navodno su čelnici Uniteda ponudili vrtoglavih 90 milijuna eura za krilnog nogometaša, a što je ponuda o kakvoj u Barceloni mogu samo sanjati, obzirom na tešku finansijsku situaciju. Dakle, sve su prilike da ćemo Messinha gledati u crvenom dresu.